Dirigent

Dirigent van Hervormde Zangvereniging Vox Vivenda is Peter Overduin.

Wie is Peter Overduin?

Nadat hij op 8 jarige leeftijd is begonnen met orgelles is het muziek maken eigenlijk nooit meer gestopt.
Orgellessen werden gevolgd bij Frans van Tilburg en Jan Bonefaas. Als vaste registrant van Frans van Tilburg maakte hij vele koor- en samenzangavonden mee.
Onder andere voor de EO de opnames van “Laat ons de rustdag wijden” met een groot samengesteld koor o.l.v. Jan van den Driest. Bij deze avonden werd het verlangen geboren om ook dirigent te worden.

Het motto van Peter Overduin:
“Streef naar het onmogelijke dan bereik je al het mogelijke”.

Er werden dirigentcursussen gevolgd via de Kurt Thomas Stichting. Al snel volgde het eerste koor. Op dit moment is Peter Overduin dirigent van Hervormde Zangvereniging Vox Vivenda in Voorthuizen, het koor Choir4Hope in Barneveld en het Inspire2liveChoir in Alblasserdam. 

Peter heeft met zijn koren meegewerkt aan diverse radio- en tv- opnamen voor de EO. Hij heeft tevens een speciale site voor concerten voor goede doelen. Voor meer info zie www.inspire2livemusic.nl en www.peter-overduin.nl

Tevens zijn er inmiddels 9 CD’s verschenen bij de bekende uitgeverij De Bazuin te Putten. Met de koren werden ook koorreizen gemaakt naar Praag, Parijs, Londen, Gent, Brugge, Leuven, Strassburg, Passau, Wenen, Luxemburg, Keulen en Brussel, Antwerpen en Hasselt. In al deze steden werd in de bekende kathedralen een concert gegeven. Ook in Nederland werden in veel bekende kerken concerten gegeven met bekende solisten, intrumentalisten en Het Groot Nationaal Strijkorkest.