Verslag Adventsconcert 09 – 12 – 2023

Geslaagd Adventsconcert Hervormde Zangvereniging Vox Vivenda.

Hervormde Zangvereniging Vox Vivenda heeft zaterdag 9 december voor het eerst een concert gegeven in kerkelijk centrum Bethabara, waarvan ds. Arie de Wit de opening & sluiting verzorgde. Ondanks de regen waren er veel luisteraars die na afloop met een applaus reageerden en bij het uitgaan aangaven dat ze genoten hadden van dit adventsconcert met veel nieuwe liederen in het repertoire.

Het eerste deel van het concert werd verzorgd door het mannenensemble Yaron o.l.v. Ineke Bos – Strootman. De liederen ‘Kerst – Intrada’, ‘O Kom, O Kom Immanuel en ‘Koning Jezus lang verwacht’ werden gezongen.

Daarna speelden Noortje van Middelkoop (panfluit), Johan van der Graaf (orgel) en Marco van der Graaf (vleugel) een instrumentaal intermezzo over ‘Ik kniel aan uwe kribbe neer’.

Yaron vervolgde met de liederen ‘On Christmas Day, ‘Here comes the Light’ en ‘Pacem’. Fijn om zo met elkaar deze avond in te vullen.

Vox Vivenda zong daarna de liederen ‘Kind ons geboren’, ‘Toen en nu – Welkom Heer’ en ‘Gods geschenk’. De musici vertolkten aansluitend instrumentaal het lied ‘Eer zij God in onze dagen’.

Vervolgens zong Vox Vivenda ‘In het veld van Efratha’, ‘Kind van toen’ en ‘Dochter van Sion’.

Het concert werd door Yaron en Vox Vivenda gezamelijk afgesloten met het lied ‘O Holy Night’.

Na de vele repetitieavonden onder leiding van dirigent Henk van der Maten was dit ‘de muzikale kroon’ op een geslaagd concert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

(Spamcheck Enabled)