Kerstzang 2015

In aanloop naar de kerst  2015 stonden er 3 optredens voor ons gepland.

We begonnnen op donderdagavond 17 december “Samen zingend naar kerst in de Bethelkerk” in Barneveld met Mannenkoor Laudate uit Barneveld. Het werd een mooi gevarieerde zangavond voor een redelijke hoeveelheid publiek, met ook veel ruimte voor samenzang. Zowel het mannenkoor Laudate olv. Jaap Kramer  als gemengd koor Vox Vivenda  olv. Peter Overduin brachten beiden 2 blokjes van 4 liederen waarin zowel de bekende kerstliederen alsook minder bekende kerstliederen werden gezongen. Het mannenkoor werd bij sommige liederen aangevuld met solozang van een bas uit eigen koor en Vox Vivenda  door de solist Jaap Kramer (dirigent van mannenkoor Laudate).

Tussen de koorzang en samenzang door was er nog een mooie orgelsolo over “Hoor de Eng’len zingen d’eer” van de organist Joost van Belzen en een pianosolo van pianist Hendrik van Veen samen met Jaap Kramer. Samen gaven zij een prachtige improvisatie over een 6-tal door het publiek opgegeven kerst-verzoeknummers met een grote variatie van “Een licht zo groot zo schoon” tot “For  unto us a child was born”.  Heel bijzonder was het hoe zij dit om beurten, naadloos elkaar afwisselend brachten, om uiteindelijk met 4 handen op de toetsen te eindigen. Deze prachtige zangavond werd afgesloten met koorzang door Laudate en Vox Vivenda samen : Looft de koning (uit oratorium Een Nieuw Begin), gevolgd door de samenzang Ere zij God.

 

Op zaterdagavond 19 december vervolgden we onze kerst optredens met een Kerstconcert met  het Christelijk Nationaal Koor in een overvolle Sionskerk in Veenendaal. Vox Vivenda zong deze avond samen met Hervormd Zangkoor Jubilate uit Ede als één samengesteld koor olv. Peter Overduin. Het repertoir was deze avond voor Vox Vivenda/ Jubilate nagenoeg het zelfde als voor Vox Vivenda in Barneveld waarbij de solozang nu werd gedaan door Jacob Schenk, dirigent van het Christelijk Nationaal Koor en Sjanie Smaal, koorsoliste van het Christelijk Nationaal Koor.  Het organiserend koor van dit Kerstconcert, het Christelijk Nationaal Koor zong olv. dirigent Jacob Schenk  een variatie aan mooie Nederlands, Engels en Duitstalige kerstliederen.  Organist  was deze avond Wybe Kooymans en de vleugel werd afwisselend bespeeld door Jacob Schenk en Wybe Kooymans. Het programma werd afgewisseld met solozang van Jacob Schenk en koorsloiste Sjanie Smaal en samenzang. Als afsluiting zongen de koren samen het lied Stil in die nacht, gevolgd door samenzang van het Ere zij God, deze keer met 8-stemmige tegenzang door de gemengde koren. Heel bijzonder was het hierbij om de 2 dirigenten samen te zien dirigeren, ieder hun eigen partijen.  Opnieuw konden we samen met een groot publiek terugkijken op een prachtige avond vol  kerstzang.

 

Als afsluiting van onze kerstzang 2015, zoals gebruikelijk weer de Kerstzangdienst in de Dorpskerk te Voorthuizen op 1e kerstdag vrijdag 25 december 2015. Een altijd weer sfeervolle zangavond voor “eigen publiek”  met veel  samenzang, afgewisseld door de koorzang van Vox Vivenda.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

(Spamcheck Enabled)