Prachtig Passie en Paasconcert op 8 april 2017

concertfoto 8 april

Prachtig Passie en Paasconcert  in de Dorpskerk te Voorthuizen

Zaterdagavond, 8 april 2017, voorafgaand aan de vele versper diensten die deze week er in de regio zijn, werden de luisteraars meegenomen in de liederen naar het komende Paasfeest.

De hervormde zangvereniging Vox Vivenda en het Mannenensemble Fontanus uit Putten, beide koren onder leiding van dirigent Peter Overduin, zijn in het samengestelde programma erin geslaagd het Lijden – Sterven en Opstaan van Jezus Christus, onze Verlosser al zingend prima te vertolken.

De musici Yta van der Zwaag (hobo),  André de Jager (orgel) en Hans Veldhuizen (vleugel) hebben in het instrumentale intermezzo, daaraan ook een belangrijke bijdrage geleverd.

In het slot van dit concert waarin de liederen Laat ons juichen – Christus is opgestaan en Wij vieren het feest van Pasen gezongen werden, klonk blij en opgewekt de Opstanding door. Zo is er hoop voor iedereen die in het geloof deze Opgestane Heiland  verwachten.

Samen met de vele aanwezigen werd tenslotte het lied Lichtstad met uw paarlen poorten gezongen, met het prachtige refrein: “Daar zal ik mijn Heer ontmoeten. Luisteren naar Zijn liefdestem. Daar geen rouw meer en geen tranen. In het nieuw Jeruzalem.”  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

(Spamcheck Enabled)