Terugblik op de koorreis naar Groningen en Friesland

Vrijdag 30 mei 2014 om 09.00 uur was voor de deelnemers bij de opstapplaats in Voorthuizen al de eerste kennismaking met de leden en gasten uit Ede. Kort daarna en keurig op de afgesproken tijd kwam de bus met de zangers en zangeressen van het Inspire2liveChoir aangereden. Na het inladen van onze bagage gingen we samen op weg naar de Martinikerk in Groningen om daar te gaan inzingen.

’s Middags hebben we Groningen city verkend (al kwamen vele niet verder dan een paar zonnige terrasjes), waarna we om 16.00 uur in de bus stapte naar ons hotel om in te checken en te dineren.

Het Inspire2liveChoir bestaat tijdens deze reis uit de koren: Herv. Zangkoor Jubilate uit Ede, Herv. Zangver. Vox Vivenda uit Voorthuizen en Inspire2liveChoir uit Alblasserdam. Aangevuld met het Groninger Christelijk Mannenkoor Albatros o.l.v. Anton Stulp, Nynke de Jong (sopraan en slagwerk), Cas Straatman (piano) en André de Jager (orgel). Een hele groep die fijn gezongen en gemusiceerd hebben in een prachtige kerk! Terug in het hotel was er door menigeen gezellig bijgepraat onder het genot van “sapje en een portie bitterballen”.

Organisatie bedankt!!!!

De volgende morgen, zaterdag 31 mei 2014, na een heerlijk ontbijt op weg naar de Martinikerk nu in Bolsward. Hier hebben we ook ons concert mogen geven met Nynke de Jong en André de Jager. De Urker Zangers o.l.v. Jacob Schenk verleenden hierbij hun medewerking. Eveneens een geweldige kerk waar het heerlijk zingen was. ’s Avonds zijn we in Harderwijk ” met z’n allen in de boot genomen.” Dat was geen straf want een heerlijk buffet werd ons gepresenteerd tijdens een vaart over het Veluwemeer. Een leuke ervaring!

’t Was een geweldige reis, die door Karin en Peter Overduin goed was voorbereid, waarvoor we hen al op de boot bedankt hebben en hier nogmaals willen herhalen. En naast alle herinneringen hebben we gelukkig ook de foto’s nog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

(Spamcheck Enabled)