van Passie naar Pasen in de Dorpskerk te Voorthuizen

Zaterdagavond 28 maart, op de vooravond van de stille week voor Pasen mochten we voor de tweede keer tijdens deze lijdenstijd de boodschap van het lijden, het  sterven-  en de opstanding van Jezus Christus doorgeven in onze liederen. Deze keer in de Dorpskerk te Voorthuizen voor een redelijk goed gevulde kerk.

Na de intro “Aan het kruis genageld” gezongen door Vox Vivenda, werd de avond geopend door dominee Smelt met  schriftlezing van Filippensen 3: 10-14 waarin goed omschreven wordt het doel van deze zangavond “van Passie naar Pasen”: Opdat we Jezus Christus mogen kennen en door het lijden heen, met Hem mogen opstaan tot een nieuw leven.

Naast de verschillende passie-liederen over het lijden en sterven,  stonden er  deze avond dan ook al verschillende liederen op het programma die vertellen over de opstanding  van Jezus Christus, zowel voor het koor, als voor de samenzang.

Het koor  werd tijdens deze zangavond prachtig begeleid door Wim Magré (orgel), Wilbert Magré (vleugel) en Carina Bossenbroek (panfluit).

Spontaan applaus kwam er voor de prachtige vleugel-solo van de jonge Wilbert Magré waarin fragmenten van verschillende liederen hoorbaar waren die ook het hele paas-evangelie vertolken, beginnend met “Mijn Jezus ik houd van U” en eindigend met “U zij de glorie”.

Ook erg verfrissend klonk de instrumentale intermezzo van Wilbert Magré (vleugel) en Carina Bossenbroek (panfluit) die opnieuw een spontaan applaus ontlokte bij het publiek.

Het was een fijne zangavond met een gevarieerd programma van zang en muziek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

(Spamcheck Enabled)